Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди предателството“ на депутат, забелязан неотдавна на почивка в луксозен хотел

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди предателството“ на депутат, забелязан неотдавна на почивка в луксозен хотел
Коментари Харесай

Зеленски осъди „предателството“ на депутат, отишъл на почивка на Малдивите

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  осъди „ измяната “ на  народен представител , видян наскоро на  почивка  в  луксозен  хотел на  Малдивите , съобщи Франс прес.

Украинският водач постоянно припомня, че в разгара на войната на  Русия  срещу  Украйна  хората на виновни позиции в страната би трябвало да дават позитивен образец, отбелязва Агенция Франс Прес.

Според осведомителния уебсайт Slidstvo.info 48-годишният депутат  Юрий Аристов  от президентската  партия „ Слуга на народа “  в средата на месеца е бил забелязан в петзвезден хотел на този архипелаг в  Индийския океан .

След медийните разкрития ръководителят на парламентарната група на  „ Слуга на народа “ Давид Арахамия  съобщи в известие, че е изискал „ незабавното премахване “ на Аристов от парламентарната група.

„ Изисках всички документи за командировките и цялата информация ще бъде тествана “, сподели още Арахамия. Междувременно ръководителят на украинския парламент Руслан Стефанчук разгласи, че е получил писмо с оставката на Аристов, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по националната сигурност, защитата и разузнаването, чиято роля е извънредно стратегическа.

„ Това ще бъде оценено по време на идната парламентарна сесия “, акцентира Стефанчук, без да дава детайлности.

По  украинския закон депутат  може да бъде отхвърлен от поста след гласоподаване в пленарната зала.

Зеленски категорично загатна за въпроса във видеообръщение като сподели, че предпочитането на острови и курорти по време на война е „ изменничество към правилата на страната “.

Всяко вътрешно изменничество, всеки „ плаж “ или персонално обогатяване вместо отбрана на ползите на Украйна ще провокира най-малкото яд, отсече президентът с тъмен взор.

Трябва да работите в  Украйна  и за ползите на украинския народ, сподели още  Зеленски  на депутатите и държавните чиновници.

Условията за задгранични пътувания за държавни чиновници и депутати са значително под надзор от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година и по особено с въвеждането на военно състояние.

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР